Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Aanleiding Voor Het Project

Zeeuwse stranden krijgen extra zand tegen zeespiegelstijging

Aanleiding voor het project

De Zeeuwse stranden worden breder. Dit is nodig om de provincie te beschermen tegen de stijgende zeespiegel. Het project kost 100 miljoen euro en moet in 2026 klaar zijn.

Uitvoering van het project

Het zand wordt gewonnen uit de Noordzee. Het wordt met schepen naar de Zeeuwse kust gebracht en daar opgespoten. De werkzaamheden vinden plaats tussen 2023 en 2026.

Effecten van het project

Het opspuiten van zand heeft verschillende voordelen. Het beschermt de kust tegen overstromingen, het vergroot de biodiversiteit en het zorgt voor meer recreatiemogelijkheden.

Bescherming tegen overstromingen

Het extra zand zorgt voor een bredere en hogere kustlijn. Dit beschermt de provincie tegen overstromingen, die steeds vaker voorkomen door de stijgende zeespiegel.

Vergroting van de biodiversiteit

Het nieuwe zand creëert nieuwe habitats voor planten en dieren. Dit vergroot de biodiversiteit in de provincie.

Meer recreatiemogelijkheden

De bredere stranden bieden meer ruimte voor recreatie. Zo kunnen mensen er wandelen, fietsen, zwemmen en zonnen.

Financiering van het project

Het project wordt gefinancierd door de provincie Zeeland, het Rijk en de Europese Unie. De provincie Zeeland betaalt 20 miljoen euro, het Rijk 40 miljoen euro en de Europese Unie 40 miljoen euro.

Planning van het project

De werkzaamheden vinden plaats tussen 2023 en 2026. In 2023 wordt het zand gewonnen uit de Noordzee. In 2024 en 2025 wordt het zand opgespoten. In 2026 worden de werkzaamheden afgerond.


Comments